در ابتدا قبل از بررسی چالش های پیش رو باید به این مورد پرداخت که چرا به جای دوره ی فوق دیپلم به دوره ای لیسانس فکر نکنیم؟!
دوره ی لیسانس و دوره ای فوق دیپلم یا همان کاردانی مکمل هم هستند و متقاضیان کاردانی می توانند پس از گذراندن دوره برای گذراندن مدرک لیسانس اقدام کنند ولی براساس امار رسمی منتشر شده معمولا یک سوم متقاضیان و دانشجویان لیسانس تصمیم به تغییر رشته خواهند داشت.
همانگونه که گفته شد دانشجویانی که با سختی های کنکور و سپس انتخاب رشته و قبول در دانشگاه مواجه شدند در سال دوم تصمیم به تغییر رشته ی تحصیلی و انتخاب رشته جدید در آنان بسیار شایع است، و عمده ترین دلیل این است که اهداف در زمان شرکت در کنکور و انتخاب رشته بیشتر رقابتی بوده و عملا افراد بر طبق رتبه و شانس قبولی رشته ای را انتخاب می کنند.
همین مسئله باعث شده تا دوره ی کاردانی جزو مدارک تحصیلی پر طرفدار و پر خواهان باشد.
چنانچه شما هم قصد دارید برای دوره ی فوق دیپلم یا کاردانی اقدام نمایید بهتر است حتما با مشاورین ما بصورت حرفه ای راهنمایی بگیرید تا با اصول و قواعد این کار بهتر آشنا شوید.
بسیاری از خانوادهها و دانش آموزان، مشاوره تحصیلی را در واقع هزینه ای بیهوده میپندارند و فکر میکنند این زیاد درسا خواندن است که موفقیت را در پی دارد. در صورتی که یکی از ویژگی های داشتن یک مشاور تحصیلی مناسب این میباشد که دانش آموز را از سرگردانی در میان انبوهی از تبلیغات محصولات و کلاسهای آموزشی بیرون آورد.
در واقع باعث میشود تا دانش آموز در انتخاب منابع عملکرد درستی داشته باشند و از صرف هزینه های اضافی و گیر افتادن در دام کسانی که هدفشان تنها سودجویی و کسب فروش بیشتر محصولات است نیفتد.
در صورتی که میخواهید یک مشاور تحصیلی مناسب انتخاب کنید حتمأ در این موضوع دقت کنید که مشاور تحصیلی شما به تمامی دانش آموزانش برنامهی یکسانی ندهد. در صورتی که این طور باشد مشخص میشود که مشاور شما برای شما زمان کافی را نمیگذارد. در واقع حتی اگر در ابتدای کار برنامه ها مشترک بود بعد از گذشت مدتی از زمان مشاوره نباید برنامه های اشخاص با یکدیگر یکسان باشد.
پیگیر بودن مشاور نیز بسیار مهم میباشد. سعی کنید با مشاور تحصیلی کار کنید که حداقل در بازه های زمانی کوتاه با شما در تماس باشد و شما را فراموش نکند. مشاور خوب کسی است که از شرایط های فردی تک تک دانش آموزانش آگاهی داشته باشد.
یک برنامه درسی برای مدت زمان طولانی مناسب نمیباشد. یک برنامه ریزی مناسب باید بر اساس شرایط دانش آموز و زمان بندی او با نزدیک شدن به امتحانات، کنکور و... متغیر باشد. همچنین مشاورانی که برنامه های درسی بلند مدت میدهند باعث میشود که ارتباط بین مشاور و دانش آموز از بین برود.
و این موضوع به شدت در نتیجه ی دانش آموز تأثیر گذار است. در واقع مشاور شما باید در دسترس باشد که در صورتی که شما به مشکلی برخورد کردید بهترین راهکار را به شما بدهد. اگر این اتفاق بیفتد دانش آموز میتواند با کیفیت مطالعه کند.
یکی از مهمترین مهارتهای مشاور تحصیلی دادن امید و انگیزه برای ادامهی کار به دانش آموزان است. در صورتی که دانش آموز از لحاظ انگیزشی دچار مشکل شد مشاور باید بتواند بر روی دانش آموز تأثیر بگذارد و بتواند انگیزه ی ادامهی کار را در دانش آموز ایجاد کند.